Miami en Florida State spelen elk seizoen sinds 1969.1963: Seminoles Stun Mira en Gus ‘ Dream TeamEdit In een van de grootste schokkers van het seizoen, FSU stunded Miami 24-0, in de seizoensopener voor beide teams. Miami quarterback, George Mira, was de cover boy voor Sports Illustrated ‘ s 1963 college football presseason preview., Miami hoofd coach Andy Gustafson, die was uitgeroepen tot athletic director in het voorjaar, uitgesteld pensioen voor een jaar te coachen wat de meeste pro scouts geloofden was de beste quarterback in de hele universiteit voetbal. Op deze avond, echter, Steve Tensi en Fred Biletnikoff waren de sterren en Florida State maakte zijn eerste echte verschijning op het nationale podium. Deze overwinning was de eerste van zeven opeenvolgende overwinningen van de Seminoles en de langste winnende reeks in de serie. Alle Seminoles-overwinningen kwamen op Miami ‘ s terrein, De Orange Bowl.,

1987: Going for the winEdit

FSU en Miami speelden een episch spel in 1987. Dit spel had meer toekomstige NFL spelers op het veld dan enig spel gespeeld in CFB geschiedenis. Beide teams stonden in de top 4. FSU sprong uit naar een 19-3 voorsprong. FSU leidde tot Miami terug kwam in het 4e kwartaal om een 26-19 voorsprong te nemen. FSU scoorde een touchdown met nog 42 seconden te gaan. FSU kon gelijk spelen met het extra punt, maar Bowden besloot voor de overwinning te gaan. De pas werd afgebroken en de Noles verloren 26-25 van de Canes. Miami zou het tweede nationale kampioenschap van het programma winnen.,1989: FSU verslaat de nationale Kampioensedit Florida State versloeg Miami 24-10 omdat Miami hun startende QB miste en gedwongen werd om eerstejaars Gino Toretta te spelen (Gino won het nationale kampioenschap in ’91 & Heisman trophy in ‘ 92). Echter, Miami ’s verdediging was de kracht van het team hebben opgegeven een gemiddelde van slechts acht punten per wedstrijd in de zes wedstrijden Miami gespeeld voor tegenover FSU, dus Toretta was niet de reden FSU’ s aanval scoorde 24 punten op hun verdediging. Miami won het nationale kampioenschap na de terugkeer van Craig Erickson., FSU niet concurreren voor het, als ze leed twee verliezen aan het begin van het seizoen aan een Brett Favre geleid Southern Miss en Clemson.1991: Wide Right IEdit

hoofdartikel: Wide Right I

nadat Keith Jackson een “key persona” noemde voor het raken van zijn derde field goal van het spel, miste Gerry Thomas een Field goal naar rechts met minder dan een minuut over, en de top-gerangschikt Seminoles verloren in Tallahassee van de tweede gerangschikt Hurricanes, 17-16., Miami splitste het nationale kampioenschap met de Universiteit van Washington, en Florida State eindigde het seizoen met 11-2, en eindigde met het winnen van de Cotton Bowl Classic tegen Texas A& M University.

Miami en Florida State ontmoetten elkaar als top tien tegenstanders in zeven opeenvolgende wedstrijden van 1987 tot 1993.,1992: Wide Right Iiedit

Main article: wide Right II

Seminole placekicker dan Mowrey miste een field goal naar rechts, en de 1992 Seminoles verloren van de Hurricanes in Miami, 19-16. Miami nam een ongeslagen record naar de Sugar Bowl, maar verloor het nationale kampioenschap van Alabama Crimson Tide. Florida State verloor niet opnieuw, en eindigde het seizoen op de tweede plaats, na Alabama, in beide grote polls.,2000: Wide Right Iiiedit Miami nam een 27-24 voorsprong na een Ken Dorsey touchdown pass voor Jeremy Shockey, maar Seminole quarterback en 2000 Heisman Trophy winnaar Chris Weinke verplaatste de Seminoles naar field goal range tijdens een last minute drive in Miami ‘ s Orange Bowl stadium. Florida State kicker Matt Munyon miste een velddoelpoging opnieuw naar rechts om de overwinning van de Hurricanes te bezegelen., De controverse ontstond later in het seizoen toen de Seminoles hoger werden gerangschikt door de BCS en gekozen werden om te spelen in de Orange Bowl tegen Oklahoma voor het nationale kampioenschap, ondanks dat Miami hoger werd gerangschikt in zowel de AP Poll en Coaches Poll. De Seminoles verloren van de Sooners met 13-2, terwijl de Hurricanes Florida met 37-20 versloegen in de Sugar Bowl. Miami eindigde dat jaar als tweede in de peilingen.2002: Wide Left IEdit

de titelverdediger Hurricanes maakte een comeback tegen de underdog Seminoles om een 28-27 voorsprong te nemen met slechts enkele minuten over in de wedstrijd in Miami., De Seminoles reden het veld af om kicker Xavier Beitia een kans te geven om de wedstrijd te winnen met een velddoelpunt in de laatste seconde. Beitia miste de trap naar links, waardoor Miami de overwinning behaalde. FSU won de Atlantic Coast Conference met een 9-5 record, maar verloor in de Sugar Bowl van Georgia. Miami zou het reguliere seizoen ongeslagen eindigen en dan verliezen in het nationale kampioenschap, de 2003 Fiesta Bowl, naar Ohio State.,2004: Orange Bowl: Wide Right Ivedit

hoofdartikel: 2004 Orange Bowl

Deze wedstrijd, een rematch van de reguliere wedstrijd gewonnen door Miami, vond plaats in de 2004 Orange Bowl. In deze wedstrijd miste Beitia een velddoelpunt—breed rechts—dat de Seminoles de leiding had kunnen geven met nog ongeveer 5 minuten te gaan. Dit spel was van minder belang op een nationale schaal in vergelijking met de andere breed rechts wedstrijden, maar bleef de reeks van Florida State verliezen bepaald door een enkele trap. Met de overwinning, Miami zou eindigen # 5 in de peilingen dat jaar., Het markeerde ook de vierde verlies in een streak die uiteindelijk werd de eerste keer in de NCAA geschiedenis een Quarterback had verloren 5 keer aan hetzelfde team, als FSU Quarterback Chris Rix was begonnen en speelde in alle 5 verliezen gaan tussen oktober, 2001, en September, 2004. Deze tweede overwinning voor Miami op Florida State dat seizoen maakte de Hurricanes het enige team ooit te verslaan de Seminoles twee keer in hetzelfde academiejaar., Ze zijn ook het enige team dat de Seminoles versloeg in back-to-back wedstrijden (deze Orange Bowl was de laatste wedstrijd van het seizoen voor beide teams, die het volgende seizoen tegen elkaar openden in Miami). Het was de enige bowl meeting tussen de rivalen, als Miami ‘ s verhuizing naar de ACC het volgende seizoen zou maken de scholen intra-conferentie rivalen en het verminderen van de mogelijkheid van de teams ooit ontmoeten in een bowl game weer.2005: de Miami MuffEdit Miami stond op nummer 9 en FSU op nummer 14 in wat een defensieve strijd bleek te zijn., Met een achterstand van 10-7, en met een laatste kans om de score gelijk te maken om het uit te breiden tot overuren, reden de Hurricanes het veld af om een game-koppelverkoop field goal op te zetten met 2:16 over. Toen de bal werd gebroken, werd deze verkeerd behandeld door houder Brian Monroe en de bal bereikte nooit de voet van de kicker. Het zou de Hurricanes ‘ beurt zijn om een nederlaag te lijden door de handen van een kicking team fout. De Seminoles hielden de bal voor de resterende twee minuten en uiteindelijk eindigde hun zes-game verliezen streak tegen de Hurricanes en behaalden hun eerste overwinning in de rivaliteit sinds 1999.,2006: Laatste meetup op de Orange BowlEdit Florida State speelde hun seizoensopener tegen de rivaliserende University Of Miami Hurricanes op Labor Day voor het derde jaar op rij. Het was ook de derde keer dat het team hun Atlantic Coast Conference play opende met Miami. Net als de vorige twee bijeenkomsten op Labor Day was de editie van 2006 een defensieve strijd voor beide teams. De Seminoles stonden met 10-3 achter op de helft, maar hielden Miami puntloos in het derde en vierde kwart en namen de leiding met een 33-yard field goal laat in het duel., De ‘ Noles behielden de overwinning toen cornerback Michael Ray Garvin de pass van Miami quarterback Kyle Wright onderschepte met nog 29 seconden over. Dit zou de laatste bijeenkomst op de Miami Orange Bowl als de Hurricanes zou verhuizen naar Sun Life Stadium na het seizoen 2007. FSU zou eindigen met een 15-16 record in 31 wedstrijden tegen UM in het Orange Bowl stadium.

2016: Het Block at The RockEdit

Miami kwam ongeslagen in het spel en werd 10e in het land, met een kans om omhoog te gaan in de top 10 na kritische verliezen eerder op de dag. Florida State kwam op de 23e plaats., De Hurricanes waren op zoek naar een terugkeer naar nationale bekendheid na het herstellen van de Nevin Shapiro schandaal, in aanvulling op het breken van een zes-game verliezen streak naar Florida State. In de eerste helft stond Miami met 13-0 voor. Florida State cut die leiden tot 13-3 met een field goal voor het einde van het 2e kwartaal. Miami worstelde uit de gate in de tweede helft, als Hurricanes quarterback Brad Kaaya Reed Miami over het veld, maar gooide een onderschepping in de end zone. Florida State scoorde op hun volgende drie bezittingen om een 20-13 voorsprong te nemen., Kaaya leidde het team opnieuw het veld af, en Miami scoorde op een 11-yard touchdown receptie van Stacey Coley met 1:38 te gaan. Echter, defensive end DeMarcus Walker blokkeerde het extra punt. Hoewel ze verloren 20-19, Miami schuwde een onside kick poging omdat ze nog steeds drie time-outs over. Na het terugkeren van Miami ‘ s aftrap terug naar hun eigen 13-yard lijn, Florida State was in staat om uit de klok door het krijgen van twee eerste downs, en verzekerde de een-punt overwinning.,2017: de Rally in TallyEdit

Miami ging in op de wedstrijd op 7 oktober in Tallahassee, ongeslagen op 3-0; FSU ging met 1-2 mee, waarbij alle wedstrijden met zeven punten of minder verloren gingen tegen Alabama en NC State en een overwinning tegen Wake Forest. De stokken, die FSU sinds 2009 niet hadden verslagen, kwamen in de rust met drie achterstand. Achter de heldendaden van senior wide receiver Braxton Berrios, die eindigde met acht recepties voor 90 yards en twee touchdowns, de Canes leidde de Seminoles 17-13 met slechts 5: 09 resterende., FSU, geleid door echte freshman backup quarterback, James Blackman, reed in Miami grondgebied en scoorde wat leek op de game-winnaar via een 20-yard touchdown receptie van junior wide receiver Auden Tate met 1:24 resterende. Miami quarterback Malik Rosier, hoewel, methodisch reed de Canes downfield en lobde een 23-yard touchdown naar senior wide receiver Darrell Langham, die een back-shoulder vangst en lunged langs de pylonmet :06 resterende. Het scoringspakket, na een vijf minuten durende recensie, bleef staan. Dit spel zou een einde maken aan Miami ‘ s zevenjarige run van futility vs., FSU en tegen coach Jimbo Fisher.

2018: De Comeback/wide Left Iiedit

Florida State kwam in het spel als 14-punten underdogs tegen Miami. Na twee TD passes naar tight end receiver Keith Gavin en wide receiver Tammorrion Terry, met twee field-goal kicks van de voet van Ricky Aguayo, finishten de Seminoles de eerste helft met 20-7 voorsprong op de Hurricanes. Florida State verlengde de leiding in de 2e helft als wide receiver D. J. Matthews een 74-yard punt return uitvoerde voor een touchdown, waardoor de Noles 27-7 voorover stonden over de Canes., Miami ’s verdediging vervolgens veroorzaakt twee turnovers gevolgd door twee touchdown passes door eerstejaars quarterback N’ Kosi Perry om de score te snijden tot 27-21. Met 11:52 te gaan in het 4e kwartaal, Perry gooide een pass naar ontvanger Brevin Jordan voor een touchdown, het nemen van een 28-27 voorsprong op FSU, wissen van een 20-puntentekort en het Claimen van de overwinning na een breed links veld doelpoging door Aguayo. Dit spel zou Miami ‘ s eerste overwinning in huis te markeren tegen Florida State sinds 2004, en de eerste keer dat Miami heeft gewonnen Florida State in back-to-back jaren sinds de 2003 en 2004 seizoenen.